Odaberite naš najprodavaniji tečaj! Web Development 1
ODABERI TEČAJ
BESPLATNI TEČAJ: HTML I CSS
Prijavi se

Python za početnike

Nauči temelje programiranja i postani programer! Tečaj traje ukupno 4 tjedna, s predavanjima 2 puta tjedno u trajanju od 1 i pol sata. Tečaj je prikladan za početnike, a održava se putem interneta, uživo, uz vodstvo instruktora!

Na tečaju ćeš naučiti temeljne koncepte programiranja koji su isti u svim programerskim jezicima. Zbog toga, nakon ovog tečaja, neće ti biti teško prebaciti se na drugi programski jezik.

Tečaj predstavlja odličan uvod u programiranje i daje dobre osnove za daljnje preusmjeravanje u web development, razvoj mobilnih aplikacija ili bilo što po tvom izboru.

12 sati
8 susreta
Početni

Program

Tijekom tečaja možeš izraditi 10 različitih programerskih projekata (računalnih programa) kako bi usavršio/la svoje znanje i uključio/la ih kao jednu od vještina u životopis. Projekti pružaju odlične temelje za izradu vlastitih programa i skripti.

U 8. lekciji tečaja stvorit ćeš vrlo zanimljiv program u Pythonu kojim možeš jednostavno prikupiti željene podatke s web stranice (pomoću API-ja). Ovo je vrlo korisno za pripremu programa iz područja financija i marketinga ili za one koji trebaju pronaći informacije na webu i zatim ih obraditi.

 1. lekcija: Uvod u Python
 2. lekcija: Strings (Strune//Nizovi)
 3. lekcija: Brojevi i uvjeti
 4. lekcija: Liste i FOR loops (petlje)
 5. lekcija: Funkcije i testiranja
 6. lekcija: Object-oriented programiranje (OOP)
 7. Lekcija: Prikupljanje podataka s drugih web stranica (JSON & API)
 8. lekcija: Grafičko korisničko sučelje (GUI)

Predznanje

Polaznici tečaja ne moraju imati predznanje o programiranju zato što će se kreće od samih osnova. Tečaj će se održati na hrvatskom jeziku, no polaznici bi trebali vladati osnovama engleskog jezika, što je ključno za svakog programera.

Datumi i susreti e-lekcija

Tečaj traje 1 mjesec (8 predavanja). Predavanja se održavaju dva puta tjedno, uživo putem interneta. Lekcije tečaja Programiranje za početnike odvijat će se putem video konferencije, a izvan sastanaka instruktor će polaznicima biti dostupan putem Slack chat platforme.

Satovi lekcija:

 • svaki utorak i četvrtak u 17:00

Što trebam imati sa sobom?

Svaki sudionik mora imati svoje računalo i pristup internetu.

Što ako propustim predavanje?

Svaki polaznik dobiva pristup stranicama za polaznike na kojoj može vidjeti sve lekcije. Ako propustiš neko od predavanja, ne brini – možeš samostalno proći lekciju kod kuće. Uz to, postoji i Slack na kojemu predavači odgovaraju na sva tvoja pitanja, a svi sati koji se održe online, bit će i snimljeni te će polaznici dobiti pristup snimkama.

Bonusi

 • Potvrda o završenom tečaju
 • Besplatan 4-mjesečni pristup materijalima za učenje JetBrains Academy koji će vam pomoći da izgradite svoje znanje dugo nakon što završite tečaj
 • Online lekcije uživo, svaki tečaj ima zajamčeno vrijeme za ponavljanje i pregled zadataka
 • Pristup nastavnom planu i videozapisima lekcija zauvijek
 • Uključivanje u Slack kanal, gdje komunicirate s instruktorom i studentima izvan vremena nastave
 • 20% popusta na sve naredne Smartninja tečajeve (bez popusta)
programiranje_za_pocetnike

199,00 

Datum tečaja
rujan 2024
Instruktor
Uskoro objavljujemo
Trajanje
12 sati
Broj susreta
8 susreta
Zahtjevnost
Početni

Izjave naših vježbenika

"Apsolutno sve što smo prošli bilo je izuzetno zanimljivo, korisno i primjenjivo. Moram pohvaliti predavača, bio je izvrstan, strpljiv, izuzetno puno zna i to znanje lagano prenosi na druge."
"Lekcije su jednostavno strukturirane tako da ih svaki početnik može razumjet, a instruktor je bio pristupačan i prijateljski nastrojen."
"Veoma mi se svidio online način nastave, i puno je pomoglo snimanje predavanja da se može pratiti kada nije bilo moguće doći na predavanje. Vjerujem da će mi se WebDev2 dosta kositi sa smjenama na poslu i sigurna sam da nijedan tečaj ne bih bila u mogućnosti pohađati da je nastava bila uživo, pošto živim u udaljenom mjestu. Mario je bio odličan instruktor i veoma sam zahvalna na ovako prilagodljivom online pristupu korisnicima tečaja."