Odaberite naš najprodavaniji tečaj! Web Development 1
ODABERI TEČAJ
BESPLATNI TEČAJ: HTML I CSS
Prijavi se

Web Development 1

Nauči izraditi web stranice i web aplikacije! Najpopularniji tečaj SmartNinja: Web Development 1. Tri mjeseca intenzivnog tečaja koji vas uči čvrstim osnovama programiranja. Front-end, back-end i Python programiranje. Tečaj je praktično orijentiran – tijekom tečaja programirate više od 20 malih projekata, s kojima skupljate programersku kilometražu i možete ih uključiti u svoj programerski CV na GitHubu. ONLINE lekcije uživo dvaput tjedno. Certifikat o završenom tečaju.

36 sati
24 susreta
Početni

Jelena

Sad kad sam dobila osnovna znanja bit će mi lakše dalje samostalno učiti. Hvala, Smartninja!

Marko

Tečaj mi je pomogao da shvatim kako izgleda izrada web stranice i što stoji iza toga, hvala na detaljnom objašnjenju i pomoći!

Tomislav

Za osnove je u redu ako predavač stalno ponavlja i prevodi taj apstraktni/logički jezik u prirodni jezik – da stvar sjedne kako mora!

Hrvoje

Pohađao sam nekoliko tečajeva kod vas i svi su bili savršeni. Čim ulovim vremena opet će odabrati neki tečaj kod vas…

Ante

Najkorisnije što sam naučio na tečaju je to što sam dobio logaritamsko razmišljanje.

Dubravka

Lekcije su vrlo logično posložene i povezane. Vrlo sam zadovoljna tečajem i svakako bih ga preporučila onome koga web development zanima.

Nikola

Tečaj je bio odličan! Dobio sam nova znanja koja nisam imao o Pythonu.

Program

Prijavi se naš odličan tečaj Web development 1 – ovaj je tečaj prikladan za potpune početnike, a održavat će se uživo putem interneta!

Naučit ćeš front-end jezike: HTML i CSS i unaprijediti svoje znanje pomoću popularnog okvira Bootstrap. Što se tiče back-end programiranja, naučit ćeš programski jezik Python koji ćeš upotrijebiti za izradu svoje prve, no ne i posljednje, web aplikacije i staviti je na internet preko platforme Render.

Uz to, saznat ćeš za sve važne alate koje informatičke tvrtke upotrebljavaju u svojem radu, kao što su GIT i GitHub.

Web razvoj sastoji se od dva osnovna koncepta: Front-end razvoj i Back-end razvoj. Tečaj je podijeljen u tri dijela.

Prvi dio: Front-end programiranje

Većina je programera napravila svoje prve korake u web developmentu s front-end jezicima HTML-om i CSS-om. Osim toga, naučit ćeš raditi u popularnom okviru za CSS, Bootstrapu, i početi izrađivati svoj vlastiti programerski CV na GitHubu.

Lekcije:

 1. Uvod u HTML, osnove World Wide Weba
 2. Uvod u CSS
 3. CSS layouts s funkcijom flexbox
 4. Ponavljanje HTML-a, CSS-a i pregled zadataka
 5. Bootstrap
 6. Git in Github
 7. Frontend, Git recap i pregled zadataka

Drugi dio: Osnove programiranja u Pythonu

Naučit ćeš osnove programiranja u Pythonu koji je zbog svoje čiste i elegantne sintakse jedan od najpopularnijih programskih jezika na svijetu. Kada svladaš jedan programski jezik, lako je prebaciti se na bilo koji drugi, s obzirom da su načela programiranja gotovo ista u svakome.

 1. Uvod u programski jezik Python
 2. Uvjeti i petlje
 3. Rad s datotekama
 4. Popisi i rječnici
 5. Funkcije
 6. OOP
 7. Programski paketi, pregled zaostalih zadataka

Treći dio: Back-end programiranje u Pythonu

Osim front-end programiranja, svakoj je ozbiljnoj stranici potreban i back-end. Naučit ćeš kako izraditi web stranicu pomoću Pythona i postaviti je na hosting platformu zvanu Heroku. Uz to ćeš naučiti i kako upotrebljavati bazu podataka PostgreSQL.

Lekcije:

 1. Uvod u back-end razvoj
 2. Web poslužitelji, oblak, Jinja
 3. HTTP zahtjevi i kolačići
 4. Baze podataka
 5. Baze podataka recap
 6. Sustav provjere autentičnosti
 7. Potrebne značajke: uređivanje, brisanje, popis svih, detalji
 8. Automatizirani testovi
 9. API&JSON
 10. Zaključak i recap tečaja, pregled zadataka

Ovaj je tečaj izrazito usmjeren na praksu. Tijekom tečaja radit ćeš na više od 20 manjih (i na jednom većem) projektu, što će ti biti korisno za stjecanje programerskog iskustva. Moći ćeš dodati sve projekte na GitHub, što ti može poslužiti kao svojevrsni osobni CV s popisom programerskih projekata.

Predznanje

Polaznici tečaja ne moraju imati predznanje o programiranju zato što će se kreće od samih osnova! Tečaj će se održati na hrvatskom jeziku, no polaznici bi trebali vladati osnovama engleskog jezika, što je ključno za svakog programera. Polaznici za vrijeme trajanja tečaja trebaju imati vlastita računala, po mogućnosti s kamerom i mikrofonom, kako bi mogli aktivno sudjelovati u online nastavi.

Datumi i susreti e-lekcija

Tečaj traje tri mjeseca. Održava se dva puta tjedno od 17:00 do 18:30 (ukupno 24 e-susreta po 2 školska sata).

Lekcije tečaja odvijat će se putem video konferencije, a izvan lekcija instruktor će polaznicima biti dostupan putem Slack chat platforme.

 

 

web-development-1

 

Satovi lekcija:

 • dva puta tjedno u 17:00

Što trebam imati sa sobom?

Preporučujemo računalo s 8GB RAM-a (vjerojatno ti može poslužiti i manje, no to bi moglo biti prilično sporo).

Što ako propustim predavanje?

Svaki polaznik dobiva pristup stranicama za polaznike na kojoj može vidjeti sve lekcije. Ako propustiš neko od predavanja, ne brini se – možeš samostalno proći lekciju kod kuće. Uz to, postoji i Slack na kojemu predavači odgovaraju na sva tvoja pitanja, a svi sati koji se održe online, bit će i snimljeni te će polaznici dobiti pristup snimkama.

Tijekom tečaja Web development postoji i pet ponavljanja, gdje se ne uči novo gradivo, već se ponavlja i učvršćuje staro. Propušteno vrijeme možete nadoknaditi i na ovim sastancima.

Bonusi

 • Potvrda o završenom tečaju
 • Besplatan 4-mjesečni pristup materijalima za učenje JetBrains Academy koji će vam pomoći da izgradite svoje znanje dugo nakon što završite tečaj
 • Online lekcije uživo, svaki tečaj ima zajamčeno vrijeme za ponavljanje i pregled zadataka
 • Pristup nastavnom planu i videozapisima lekcija zauvijek
 • Uključivanje u Slack kanal, gdje komunicirate s instruktorom i studentima izvan vremena nastave
 • 20% popusta na sve naredne Smartninja tečajeve (bez popusta)
web development 1

404,10 

Datum tečaja
rujan 2024
Instruktor
Uskoro objavljujemo
Trajanje
36 sati
Broj susreta
24 susreta
Zahtjevnost
Početni

Izjave naših vježbenika

"Apsolutno sve što smo prošli bilo je izuzetno zanimljivo, korisno i primjenjivo. Moram pohvaliti predavača, bio je izvrstan, strpljiv, izuzetno puno zna i to znanje lagano prenosi na druge."
"Lekcije su jednostavno strukturirane tako da ih svaki početnik može razumjet, a instruktor je bio pristupačan i prijateljski nastrojen."
"Veoma mi se svidio online način nastave, i puno je pomoglo snimanje predavanja da se može pratiti kada nije bilo moguće doći na predavanje. Vjerujem da će mi se WebDev2 dosta kositi sa smjenama na poslu i sigurna sam da nijedan tečaj ne bih bila u mogućnosti pohađati da je nastava bila uživo, pošto živim u udaljenom mjestu. Mario je bio odličan instruktor i veoma sam zahvalna na ovako prilagodljivom online pristupu korisnicima tečaja."