Ljetni popust: 20% popusta na tečajeve!
ODABERI TEČAJ

Web Development 1

Nauči izraditi web stranice i web aplikacije. Na ovom tečaju u trajanju od 12 tjedana naučit ćeš front-end (HTML, CSS) i back-end (Python) programiranje!

36 sata
24 susreta
Početni

Alja

Sad kad sam dobila osnovna znanja bit će mi lakše dalje samostalno učiti. Hvala, Smartninja!

Valentina

Tečaj mi je pomogao da shvatim kako izgleda izrada web stranice i što stoji iza toga, hvala na detaljnom objašnjenju i pomoći!

Klemen

Za osnove je u redu ako predavač stalno ponavlja i prevodi taj apstraktni/logički jezik u prirodni jezik – da stvar sjedne kako mora!

Marko

Vrlo dobar tečaj, vrijedan novca, vrlo informativan.

Boštjan

Najkorisnije što sam naučio na tečaju je to što sam dobio logaritamsko razmišljanje.

Marko

Odličan sustav učenja. Strpljenje i ljubaznost predavača.

Gal

Tečaj je bio odličan! Dobio sam nova znanja koja nisam imao o Pythonu.

Program

Prijavi se naš odličan tečaj Web development 1 – ovaj je tečaj prikladan za potpune početnike, a održavat će se uživo putem interneta!Naučit ćeš front-end jezike: HTML i CSS i unaprijediti svoje znanje pomoću popularnog okvira Bootstrap. Što se tiče back-end programiranja, naučit ćeš programski jezik Python koji ćeš upotrijebiti za izradu svoje prve, no ne i posljednje, web aplikacije i staviti je na internet preko platforme Heroku.Uz to, saznat ćeš za sve važne alate koje informatičke tvrtke upotrebljavaju u svojem radu, kao što su GIT i GitHub.

Prvi dio: Front-end programiranje

Većina je programera napravila svoje prve korake u web developmentu s front-end jezicima HTML-om i CSS-om. Osim toga, naučit ćeš raditi u popularnom okviru za CSS, Bootstrapu, i početi izrađivati svoj vlastiti programerski CV na GitHubu.Lekcije:
 1. Uvod u HTML, osnove World Wide Weba
 2. Uvod u CSS
 3. CSS layouts s funkcijom flexbox
 4. Ponovitev HTML, CSS in pregled zadataka
 5. Bootstrap
 6. Git in Github
 7. Frontend, Git recap i pregled zadataka

Drugi dio: Osnove programiranja u Pythonu

Naučit ćeš osnove programiranja u Pythonu koji je zbog svoje čiste i elegantne sintakse jedan od najpopularnijih programskih jezika na svijetu. Kada svladaš jedan programski jezik, lako je prebaciti se na bilo koji drugi, s obzirom da su načela programiranja gotovo ista u svakome.
 1. Uvod u programski jezik Python
 2. Uvjeti i petlje
 3. Rad s datotekama
 4. Popisi i rječnici
 5. Funkcije
 6. OOP
 7. Programski paketi, pregled zaostalih zadataka

Treći dio: Back-end programiranje u Pythonu

Osim front-end programiranja, svakoj je ozbiljnoj stranici potreban i back-end. Naučit ćeš kako izraditi web stranicu pomoću Pythona i postaviti je na hosting platformu zvanu Heroku. Uz to ćeš naučiti i kako upotrebljavati bazu podataka PostgreSQL.Lekcije:
 1. Uvod u back-end razvoj
 2. Web poslužitelji, oblak, Jinja
 3. HTTP zahtjevi i kolačići
 4. Baze podataka
 5. Baze podataka recap
 6. Sustav provjere autentičnosti
 7. Potrebne značajke: uređivanje, brisanje, popis svih, detalji
 8. Automatizirani testovi
 9. API&JSON
 10. Zaključak i recap tečaja, pregled zadataka
Ovaj je tečaj izrazito usmjeren na praksu. Tijekom tečaja radit ćeš na više od 20 manjih (i na jednom većem) projektu, što će ti biti korisno za stjecanje programerskog iskustva. Moći ćeš dodati sve projekte na GitHub, što ti može poslužiti kao svojevrsni osobni CV s popisom programerskih projekata.

Predznanje

Polaznici tečaja ne moraju imati predznanje o programiranju zato što će se kreće od samih osnova. Tečaj će se održati na hrvatskom jeziku, no polaznici bi trebali vladati osnovama engleskog jezika, što je ključno za svakog programera. Polaznici za vrijeme trajanja tečaja trebaju imati vlastita računala, po mogućnosti s kamerom i mikrofonom, kako bi mogli aktivno sudjelovati u online nastavi.

Datumi i susreti e-lekcija

Tečaj se održava dvaput tjedno, u poslijepodnevnim satima – ukupno 24 predavanja u trajanju sat i pol. Tečaj se održavati uživo putem interneta, videopoziva, a predavač je iskusni nindža programiranja.

Što trebam imati sa sobom?

Preporučujemo računalo s 8GB RAM-a (vjerojatno ti može poslužiti i manje, no to bi moglo biti prilično sporo).

Što ako propustim predavanje?

Svaki polaznik dobiva pristup stranicama za polaznike na kojoj može vidjeti sve lekcije. Ako propustiš neko od predavanja, ne brini se – možeš samostalno proći lekciju kod kuće. Uz to, postoji i Slack na kojemu predavači odgovaraju na sva tvoja pitanja, a svi sati koji se održe online, bit će i snimljeni te će polaznici dobiti pristup snimkama.
Web Development tečaj
Web Development tečaj

359,20 

Datum tečaja
prosinac 2023
Instruktor
Uskoro objavljujemo
Trajanje
36 sata
Broj susreta
24 susreta
Zahtjevnost
Početni

Izjave naših vježbenika

"Apsolutno sve što smo prošli bilo je izuzetno zanimljivo, korisno i primjenjivo. Moram pohvaliti predavača, bio je izvrstan, strpljiv, izuzetno puno zna i to znanje lagano prenosi na druge."
"Lekcije su jednostavno strukturirane tako da ih svaki početnik može razumjet, a instruktor je bio pristupačan i prijateljski nastrojen."
"Veoma mi se svidio online način nastave, i puno je pomoglo snimanje predavanja da se može pratiti kada nije bilo moguće doći na predavanje. Vjerujem da će mi se WebDev2 dosta kositi sa smjenama na poslu i sigurna sam da nijedan tečaj ne bih bila u mogućnosti pohađati da je nastava bila uživo, pošto živim u udaljenom mjestu. Mario je bio odličan instruktor i veoma sam zahvalna na ovako prilagodljivom online pristupu korisnicima tečaja."