Odaberite naš najprodavaniji tečaj! Web Development 1
ODABERI TEČAJ
POČINJEMO USKORO: Web Development 1
Pogledaj više

Želiš svom životopisu dodati nove vještine? Neka to budu baze podataka i SQL

Završavate fakultet i razmišljate o prvom pravom poslu? Možda želite promijeniti karijeru ili jednostavno naučiti nešto novo? Ako je odgovor ‘Da!’ na bilo koje od ovih pitanja, mnogo je znanja i vještina koje biste mogli dodati svom životopisu. No mi predlažemo upoznavanje s bazama podataka i programskim jezikom SQL.

Zašto naučiti SQL?

Time smo se vodili i na Digitalnoj karijeri, našem vlastitom, ali partnerskom događaju koji je nakon turneje Hrvatskom, prije nekoliko tjedana kulminirao konferencijom održanom u Zagrebu. Naglasak Digitalne karijere je na studentima koji upravo razmišljaju o (svojoj) digitalnoj karijeri.

Mnogi od njih će se na svom budućem radnom mjestu vjerojatno s*usresti s mnoštvom podataka, brojeva i tablica *koje će trebati znati sistematizirati i analizirati. Od onih koji će završiti u financijama do onih koji će možda biti account manageri u marketinškim agencijama.

Za studente je SQL odličan ulazak u svijet digitalnih vještina

Stoga smo na Digitalnoj karijeri Zagreb odlučili pokloniti jedno mjesto na nadolazećem tečaju Uvod u SQL i baze podatake te smo pitali studente zašto bi zapravo htjeli naučiti SQL. Među mnoštvom odgovora koji su nas ugodno iznenadili, izabrali smo onaj* Tomislava Kožula* koji je kao svoju motivaciju naveo savjet kolege s posla da ‘nema što tražiti u financijama bez SQL-a’

Oduvijek sam znao da je SQL bitan, ali me je ovo dodatno ‘piknulo’. Također sam shvatio, radeći studentski posao u IT tvrtci, da bi jednom studentu poslovne ekonomije SQL bio odličan ulazak u digitalni svijet s kojim će prebroditi ‘strah’ od učenja ostalih digitalnih vještina. Cilj mi je jednog dana postati stručnjak u digitalnim vještinama koje se koriste u poslovanju jednostavno jer znam da su one i izvor stvaranja vrijednosti, ali i sredstvo uz koje ću biti i produktivniji.

No to nije sve te Tomislav dodaje:

Ako jednog dana savladam SQL do savršenstva svakako bi otvorio i svoje poduzeće koje bi pružalo informatičke usluge. Tu ideju sam dobio kada sam vidio da postoje obrti za informatičke usluge koji pružaju usluge optimizacije baze podataka i od toga jako dobro žive. Ono što mi je najslađe kod digitalnih vještina je mogućnost da uz njih posao možeš obavljati iz bilo kojeg kutka svijeta gdje ima interneta.

Novi tečaj Uvod u SQL i baze podataka kreće već 29. siječnja

Tomislav će s tečajem krenuti već 29. siječnja, a s bazama podataka i SQL-om upoznat će se uz pomoć SmartNinja instruktora Emila Drkušića, koji kaže da je njegova prošla grupa polaznika bila motivirana različitim razlozima: od one za stjecanjem dodatnog znanja radi posla ili želje za zaokretom u karijeri do razvijanja vlastitog posla ili uvođenja poslovnih promjena u već postojeće poslovanje.

Sve navedeno bih izdvojio kao i više nego opravdane razloge za upis tečaja. Baze podataka možda nisu toliko atraktivne kao ostatak IT-a (web development, game development, project management itd.), ali su svakako i više nego potrebne za rad, a ako ste tip osobe koja voli igranje s logikom i podacima (izvještaji, analitika i slično), onda će vam biti i iznimno zanimljive.

Prijavi se na tečaj uz early-bird cijenu od 50% popusta! Vrijedi do 23. siječnja

Ako ste se pronašli u ovome i razmišljate da nam se pridružite već na siječanjskom Uvodu u SQL i baze podataka, za tečaj se možete prijaviti putem sljedećeg linka i to uz early-bird cijenu od 50% popusta koja do 23. siječnja iznosi samo 1299 kuna. Vidimo se!

Nastavite sa čitanjem