Odaberite naš najprodavaniji tečaj! Web Development 1
ODABERI TEČAJ
BESPLATNI TEČAJ: HTML I CSS
Prijavi se

[BUNDLE] Web Development 1+2

Naučite kako izraditi web stranice i web aplikacije u Pythonu i JavaScriptu! Početni i napredni tečaj Pythona i Javascripta. U dva tečaja od 12 tjedana upoznat ćete čvrste temelje programiranja u Pythonu, a nakon pauze od nekoliko tjedana napredovati u bazama podataka i programiranju u JavaScriptu. Prijavite se za tečaj web razvoja koji vas vodi od potpunog početnika do solidnih osnova programiranja.

Dostupan je PAKET tečajeva Web Development 1 i 2 s kojima štedite 20%.

Tečajeve Web Development 1 i 2 biraju početnici koji su jako zainteresirani za programiranje i trebaju znanja iz područja web developmenta na poslu (komunikacija s programerima, razumijevanje njihovog rada), za popodnevni hobi (izrada web stranica, prenošenje znanja o programiranju) , za nova znanja (obuka novih vještina), ili planiraju promijeniti svoj put karijere i postati junior developer (oba tečaja, uz jaku volju, dovoljna su za početnika u tvrtkama. Uz pomoć Smartninja, također možete eventualno steći relevantne kontakte za novi posao, jer smo poznanici nekoliko visokotehnoloških tvrtki koje traže junior programere).

72 sata
48 susreta
Početni

Jelena

Sad kad sam dobila osnovna znanja bit će mi lakše dalje samostalno učiti. Hvala, Smartninja!

Marko

Tečaj mi je pomogao da shvatim kako izgleda izrada web stranice i što stoji iza toga, hvala na detaljnom objašnjenju i pomoći!

Tomislav

Za osnove je u redu ako predavač stalno ponavlja i prevodi taj apstraktni/logički jezik u prirodni jezik – da stvar sjedne kako mora!

Hrvoje

Vrlo dobar tečaj, vrijedan novca, vrlo informativan.

Ante

Najkorisnije što sam naučio na tečaju je to što sam dobio logaritamsko razmišljanje.

Dubravka

Odličan sustav učenja. Strpljenje i ljubaznost predavača.

Nikola

Tečaj je bio odličan! Dobio sam nova znanja koja nisam imao o Pythonu.

Program

Web Development 1:

Prvi dio: Front-end programiranje

Većina je programera napravila svoje prve korake u web developmentu s front-end jezicima HTML-om i CSS-om. Osim toga, naučit ćeš raditi u popularnom CSS frameworku, Bootstrapu, i započeti izradu vlastitog programerskog CV-a na GitHubu.

Drugi dio: Osnove programiranja u Pythonu

Naučit ćeš osnove programiranja u Pythonu koji je zbog svoje čiste i elegantne sintakse jedan od najpopularnijih programskih jezika na svijetu. Kada svladaš jedan programski jezik, lako je prebaciti se na bilo koji drugi, s obzirom da su načela programiranja gotovo ista u svakome.

Treći dio: Back-end programiranje u Pythonu

Osim front-end programiranja, svakoj je ozbiljnoj stranici potreban i back-end. Naučit ćeš kako izraditi web stranicu pomoću Pythona i postaviti je na hosting platformu zvanu Heroku. Uz to ćeš naučiti i kako upotrebljavati bazu podataka PostgreSQL.

Web Development 2:

Prvi dio: Izrada baza podataka

U prvom dijelu Web development 2 tečaja upoznat ćeš se s relacijskim bazama podataka, kako njima upravljati SQL-om i kako ih ispravno dizajnirati. Upoznat ćeš se i s pojmovima poput “one-to-many”, “primary key” and “JOIN” i što oni znače. Izradit ćeš nacrte baza podataka na više od 10 različitih primjera te ih izraditi SQL rečenicama. Na ovaj način bit ćeš vrlo dobro obučen za pravilno dizajniranje baza podataka te imati znanja koja su ključ za bilo koji ozbiljniji programerski projekt.

Drugi dio: Napredni koncepti izrade web stranica

HTML, CSS i Python su naučeni na tečaju Web development 1. Na Web development 2 saznat ćeš više o naprednijim konceptima razvoja web stranica:

  • Background tasks
  • CRON jobs
  • Task queues
  • CSRF
  • Memcache
  • Slanje emaila s web stranice
  • Cookies
  • PostgreSQL
  • etc.

Ako ne znaš većinu gore navedenih izraza, ne brini. Dobro ćeš ih naučiti na ovom tečaju i koristiti ih u projektima koje ćeš graditi tijekom tečaja.

Treći dio: JavaScript

U posljednjem dijelu Web development 2 tečaja naučit ćeš JavaScript, koji će ti pomoći da tvoj web-front-end bude interaktivniji. Naučit ćeš kako provjeriti valjanost podataka koje korisnici stavljaju u neku formu i kako implementirati korisne JS biblioteke.

Predznanje

Polaznici tečaja ne moraju imati predznanje o programiranju zato što će se kreće od samih osnova. Tečaj će se održati na hrvatskom jeziku, no polaznici bi trebali vladati osnovama engleskog jezika, što je ključno za svakog programera. Polaznici za vrijeme trajanja tečaja trebaju imati vlastita računala, po mogućnosti s kamerom i mikrofonom, kako bi mogli aktivno sudjelovati u online nastavi.

Datumi i susreti e-lekcija

Tečaj se održava dvaput tjedno, u poslijepodnevnim satima – ukupno 24 predavanja u trajanju sat i pol. Tečaj se održavati uživo putem interneta, videopoziva, a predavač je iskusni nindža programiranja.

Što trebam imati sa sobom?

Preporučujemo računalo s 8GB RAM-a (vjerojatno ti može poslužiti i manje, no to bi moglo biti prilično sporo).

Što ako propustim predavanje?

Svaki polaznik dobiva pristup stranicama za polaznike na kojoj može vidjeti sve lekcije. Ako propustiš neko od predavanja, ne brini se – možeš samostalno proći lekciju kod kuće. Uz to, postoji i Slack na kojemu predavači odgovaraju na sva tvoja pitanja, a svi sati koji se održe online, bit će i snimljeni te će polaznici dobiti pristup snimkama.

bundlewebdevelopment

718,40 

Datum tečaja
rujan 2024
Instruktor
Uskoro objavljujemo
Trajanje
72 sata
Broj susreta
48 susreta
Zahtjevnost
Početni

Izjave naših vježbenika

"Apsolutno sve što smo prošli bilo je izuzetno zanimljivo, korisno i primjenjivo. Moram pohvaliti predavača, bio je izvrstan, strpljiv, izuzetno puno zna i to znanje lagano prenosi na druge."
"Lekcije su jednostavno strukturirane tako da ih svaki početnik može razumjet, a instruktor je bio pristupačan i prijateljski nastrojen."
"Veoma mi se svidio online način nastave, i puno je pomoglo snimanje predavanja da se može pratiti kada nije bilo moguće doći na predavanje. Vjerujem da će mi se WebDev2 dosta kositi sa smjenama na poslu i sigurna sam da nijedan tečaj ne bih bila u mogućnosti pohađati da je nastava bila uživo, pošto živim u udaljenom mjestu. Mario je bio odličan instruktor i veoma sam zahvalna na ovako prilagodljivom online pristupu korisnicima tečaja."