Odaberite naš najprodavaniji tečaj! Web Development 1
ODABERI TEČAJ
POČINJEMO USKORO: Web Development 1
Pogledaj više

SmartNinjin instruktor Mario: Uključi se u zajednicu, ne možeš sve probleme riješiti sam

Nakon Igora, vrijeme je došlo da upoznamo i Maria Severa, SmartNinja instruktora koji upravo vodi tečaj Programiranja za početnike (Python).

Programiranjem se počeo baviti u srednjoj školi. Krenuo je, kao i mnogi drugi, s izradom web stranica. Bio je onaj mali od susjeda koji zna složiti web ili popraviti računalo. Nakon završenog fakulteta i nekoliko godina freelanceanja u području web developmenta zaposlio sam se u jednoj srednjoj strukovnoj školi u Zagrebu kao nastavnik stručnih predmeta.

Zašto si se odlučio baš za programiranje i kakva ti je sve vrata ta odluka otvorila?

Za programiranje sam se odlučio kada sam shvatio da neku svoju ideju mogu pretvoriti u stvarnost. Isto tako, volim tehnologiju i sve što ima veze s računalima pa mi je ta odluka došla prirodno. Programiranje mi je omogućilo da se bavim poslom koji volim i da to svoje iskustvo mogu prenositi dalje.

Da možeš, bi li ponovno odabrao ovakvu karijeru?

Naravno, odabrao bih isti put. Meni osobno ovo područje postaje sve zanimljivije. Tehnologija se u zadnjih nekoliko godina razvila nevjerojatnom brzinom i u današnje vrijeme možete raditi na zaista uzbudljivim projektima.

Kad se ne baviš programiranjem, čime se baviš?

Kada ne kodiram pokušavam se baviti nečim totalno drugačijim. Igram tenis, slušam glazbu, a nađe se vremena i za izlazak na pivo s društvom.

Što bi poručio mlađem sebi?

Mlađem sebi (ili nekom mlađem programeru) poručio bih: počni raditi na stvarnim projektima i uključi se u zajednicu, ne možeš sve probleme riješiti sam.

Kako bi najkraće objasnio što je Python nekome tko prvi put čuje za pojam?

Python je jedan od najpopularnijih programskih jezika. Pomoću njega možete izraditi sve moguće vrste računalnih programa. Bilo da vas zanima izrada web aplikacija, data science, machine learning ili izrada računalnih igara, sve to možete napraviti u Pythonu! Zbog svoje jednostavne sintakse odličan je izbor za svakoga tko se prvi puta susreće s programiranjem.

Što polaznici mogu očekivati od tečaja, kakvim ćete tempom raditi?

Polaznici mogu očekivati zanimljiva predavanja s naglaskom na praktični rad. Nema previše teorije, odmah se bacamo na programiranje. Na tečaju ćemo raditi na nekoliko različitih projekata u kojima ćemo naučiti sve što je potrebno za stvaranje vlastitih računalnih programa. Od polaznika se očekuje da budu što aktivniji, znatiželjni te da maksimalno iskoriste znanje koje će dobiti.

Kolikim će znanjem raspolagati polaznici tečaja nakon završetka i koja im to sve vrata može otvoriti?

Polaznici će savladati temeljne koncepte programiranja koji vrijede u svim programerskim jezicima. Nakon završetka tečaja polaznici će dobiti jasnu sliku o tome što je to programiranje, kako se stvaraju računalni programi i što se sve možete napraviti s tim znanjem. Tečaj daje dobre osnove za daljnje preusmjeravanje u web development, razvoj mobilnih aplikacija ili bilo što drugo vezano uz programiranje.

Kako bi opisao sebe-instruktora?

Obožavam učiti nove stvari i dijeliti znanje s drugima. Imam višegodišnje iskustvo u edukaciji, ali i realno iskustvo kao web developer. Na predavanjima je opuštena, radna atmosfera uz pokoju programersku šalu (pripremite se :-)). Od polaznika očekujem puno pitanja i volju za učenjem novih stvari.

Zašto je upravo SmartNinjin Python jedinstven tečaj u odnosu na druge?

Odličan kurikulum tečaja koji se fokusira na najvažnije stvari koje početnik mora savladati. Praktične i zanimljive vježbe i odlični materijali s predavanja koji su uvijek dostupni online. I naravno, vrhunski predavači s mnogo iskustva u ovom području.

Teško da možemo što nadodati kad je Mario sve ovako dobro objasnio. 🙂
Napomenut ćemo vam samo da early-bird cijena traje do 17. ožujka pa požurite s prijavom!

Nastavite sa čitanjem