Ljetni popust: 20% popusta na tečajeve!
ODABERI TEČAJ

Programerske vještine koje će vam pomoći da se zaposlite

Predstavljamo vam neke vještine koje će vas pogurati na vrh liste kandidata za posao!

Fleksibilnost

Kao što u posljednje vrijeme vrlo često čujemo, velika je potražnja za full-stack programerima, odnosno onima koji barataju i front-end i back-end alatima. Ako ste početnik ili mijenjate karijeru, vaš pristup poslu i timu može biti prednost koja čini razliku. Tvrtke daju prednost kandidatima koji pokažu željom za učenjem, onima koji žele biti dio rješenja, koji se prepoznaju u viziji tvrtke i teže poboljšanju proizvoda.

Agilnost

Ovo je vještina koja je vrlo poželjna među programerima. Važno je znati pojednostaviti si posao – znati kako podijeliti velike projekte na manje zadatke, uspješno postaviti prioritete i prilagođavati se promjenama. Mnogo sadržaja o agilnom načinu razmišljanja može se naći na webu.

Mobilne tehnologije

Potražnja za programerima koji se bave mobilnim razvojem povećava se iz dana u dan. Početnicima preporučujemo da prvo dobro upoznaju web development, a sa stečenim znanjem, savladavanje mobilnih tehnologija je puno lakše.

Različite tehnologije

U posljednje vrijeme sve je veća potražnja za raznolikim vještinama. Pametno je imati više računalnih jezika u svom portfelju. Međutim, dobra je vijest da nakon što naučite jedan programski jezik, puno je lakše naučiti sljedeći.

Sigurnost

Porast korištenja cloud usluga znači da više brinemo za sigurnost podataka, što je otvorilo razne karijerne mogućnosti u području sigurnosti, usklađenosti (tj. compliancea), menadžmenta i kontrole kvalitete u cloud computingu.

UI + UX

Proizvodi postaju sve složeniji i sveobuhvatniji, stoga se povećala potreba za znanjem o dizajnu korisničkog sučelja i korisničkom iskustvu. Nužno je stvoriti aplikaciju koja je jednostavna i intuituivna za upotrebu. UX+UI dizajn je super vještina koja ide ruku pod ruku s front-end developmentom. Za one koji žele znati više o tome, preporučujemo Good UI blog.

Kako započeti?

Za sve koji žele ući u sferu programiranja, preporučujemo Web development 1, tečaj na kojem ćete naučiti osnove front-end i back-end developmenta, programski jezik Python, Google App Engine i ostala bazična znanja. Bit će to izvrsna polazišna točka za daljnji razvoj vještina, a sve to uz podršku super instruktora koji rado dijele savjete i znanja stečena tijekom mnogo godina programerskog iskustva!

Nastavite sa čitanjem

 • Programerski poslovi: rujan 2023

  Mjesec rujan donosi nove poslove u programiranju. Dostupno je dosta različitih razina i vrsta zapošljavanja, stoga ste pozvani da pročitate i, naravno, prijavite se za radno mjesto. Ali što znate,…
 • Učenje programiranja: kod kuće ili na fakultetu?

  Posljednjih su se godina programiranje i web development pozicionirali kao jedne od najpoželjnijih vještina na tržištu rada. Uzevši u obzir povećanje potražnje za programerima, postavlja se pitanje je li bolje…
 • Što je to full-stack developer?

  Što je to full-stack developer? Kratki odgovor: Kad kažemo full-stack (web) developer ili programer, mislimo na osobu koja radi sve aspekte web razvoja: Full-stack programer je poput one-man-banda, što je…
 • Intervju s instruktorom: U zadnjih godinu i pol, posla ima u izobilju!

  Uzeli smo si malo vremena da porazgovaramo s našim dugogodišnjim suradnikom i instruktorom te da mu postavimo nekoliko zanimljivih pitanja. Provjerite naš intervju s instruktorom! Pitanja koja smo postavljali upravo…