Odaberite naš najprodavaniji tečaj! Web Development 1
ODABERI TEČAJ
POČINJEMO USKORO: Web Development 1
Pogledaj više

Kako biti sretan, uspješan (i) IT-jevac!

Događa li ti se da viđaš masu web stranica koje su ružne i nefunkcionalne? Imaš ideju kako bi se to sto puta bolje moglo realizirati, samo da znaš programirati ili dizajnirati.

Je li ti nekako prirodno manipulirati podacima u Excelu dok se ostatak ekipe ne snalazi ni s osnovnim formulama pa često tebe zove u pomoć?

Mami po milijunti put objašnjavaš da joj Mercedes sigurno neće pokloniti auto ako klikne na poveznicu koju joj je poslala Stanka s posla na Viber, a tati pak tumačiš kako mu svaka šifra jednostavno ne može biti cokolada123.

I ti uvijek nešto prtljaš po računalima?

Ako je bar nešto od ovog istinito, čestitamo, lako je moguće da imaš žicu za rad u IT-ju.

Uvjereni smo da ti je ta misao prošla kroz glavu i ranije, posebice ako stalno slušaš da je IT budućnost. Na stranu činjenica da radna mjesta iz te branše izgledaju primamljivo – ako skrolaš društvenim mrežama, vjerojatno ćeš naići na ekipu koja radi u IT-ju i stvarno se super provodi na poslu. Svako malo neki team building, pa zabavni projekti za kul tvrtke, fensi uredi, nasmiješena lica kao na reklamama za kaladont, svi su mladi. Po novome imaju i četverodnevni radni tjedan.

A i vidi se da dobro zarađuju.

Ali, odakle krenuti? U školi se ništa slično ne uči, a za FER baš ni nemaš ocjene ili ti je davno prošlo vrijeme studiranja? Niti si baš toliko HC, budimo realni. Svako malo kreneš tražiti neki tečaj za početak, pa te onda zatrpaju zadaće, testovi, pripreme za maturu, kasnije i obveze na poslu… I tako unedogled.

Sve kužimo.

Ali, što kada bismo ti rekli da sada imaš izvanrednu priliku upisati online školu i steći osnove programiranja? Sad, ovo ljeto, od početka srpnja.

Znamo, rok je kratak, treba se organizirati. Ali, ako ti to imalo zvuči doable ili kako se to kaže na hrvatskom, moguće – prijavi se odmah.

Budimo realni, kupanje na viksi u bazenu na napuhavanje i nije baš toliko zabavno koliko svima govoriš, tako da sat-dva dnevno, dva puta tjedno, i nije tolika žrtva.

Vidi u čemu je stvar.

Škola je tamo gdje je wi-fi

SmartNinja je škola programiranja. Nastala je tako što smo željeli pomoći ekipi da pronađe i maksimalno iskoristi svoje potencijale koji su često zanemareni u formalnom obrazovanju. Cilj nam je pomoći ljudima poput tebe da otkriju i razviju svoje talente u području IT-ja i tako lakše pronađu posao.

Budući da znamo da preko godine imaš hrpu obaveza, osmislili smo ljetnu školu koju možeš pohađati i s plaže, u kupaćem. Možeš učiti gdje god želiš, ne moraš ići u školu, a dobit ćeš profesora koji će te voditi i motivirati.

Sve što trebaš su laptop i wi-fi. Ne moraš čak ni uključiti kameru (iako vjerujemo da bi instruktoru bilo zabavnije vidjeti tvoje lice dok pokušavaš prokljuviti što je htio reći)! 🙂

Ne znaš baš hoćeš li moći biti na svakom predavanju? Ljeto je, sve nam je jasno.

Uz SmartNinju nećeš propustiti niti jedan sat jer ćemo ti poslati snimku predavanja koju možeš pogledati kada god želiš, a profesora možeš “cimati” putem Slacka kad god.

Dobro, nemoj baš sad u tri ujutro nakon pet koktela, ali shvaćaš što ti želimo reći. Nikada ništa nećeš propustiti i sve savladavaš na vrijeme.

Jesi li ti novi Steve Jobs?

Sviđa ti se ideja, ali ne znaš baš što bi? Jedan tečaj ili njih nekoliko? Koji tečaj konkretno?

U ljetnu školu uključili smo tečajeve koji su najtraženiji i koji će ti pružiti najširi spektar znanja s kojima možeš krenuti u daljnji razvoj svoje IT karijere.

Možeš kombinirati nekoliko tečajeva ili pohađati samo jedan. Izbor je na tebi, odaberi ono što ti se najviše sviđa i ono čime se želiš baviti.

Nudimo ti sljedeće.

Tečaj hakiranja i internetske sigurnosti. Nakon njega nećeš provaljivati u tuđe IG accounte za džeparac, već ćeš naučiti kako hakeri kradu lozinke, kako ih dešifrirati, kako hakirati koristeći društvene vještine, što su otisci prstiju na pretraživaču i sve što ti je potrebno da te tvrtke zaposle da ih zaštitiš od hakera. Pogledaj što je instruktor Matija rekao zašto je etičko hakiranje super i zašto ga trebaš znati. Inače, u posljednje je vrijeme ovo jedna od traženijih vještina u IT-ju. Samo kažemo.

Možeš odabrati i tečaj SQL-a i baza podataka. Ne znaš baš što je to? Recimo ovako: svaka web i mobilna aplikacija treba bazu podataka. Znanje o tome kako planirati bazu podataka jedna je od najvažnijih vještina prilikom izrade novog informatičkog proizvoda.

Dakle, ovaj tečaj je preduvjet za stvaranje bilo čega digitalnog. Ovo ti je super tečaj i ako ne želiš baš samo programirati već te zanima marketing, project management ili nešto drugo iz svijeta IT-ja. Ovdje ti je opisano što je točno SQL i gdje ga sve možeš koristiti. Realno, bilo bi nam lakše da smo išli pisati gdje se ne koristi SQL. 😉 Daniela je ispričala kako joj je baš ovaj tečaj pomogao da dobije promaknuće.

Hihi

Možeš naučiti i frontend programiranje – HTML i CSS. Frontend ti je sve ono što možeš vidjeti na web stranici. Dakle, na ovom tečaju možeš naučiti kako programirati stranicu da bude vizualno atraktivna, a funkcionalna. Ovo je odličan tečaj ako se želiš baviti marketingom, posebice SEO-m jer su dobri frontendaši krucijalni za dobar rad stranice. Jedna naša poznata influencerica je pohađala ovaj tečaj i tvrdi da joj je puno pomogao u karijeri.

Naposljetku, možemo ti preporučiti tečaj programiranja za početnike u kojem ćeš učiti Python – alfu i omegu programiranja. S ovim tečajem naučit ćeš logiku programiranja koju kasnije možeš primijeniti na bilo koji drugi programski jezik ili tehnologiju. S njime možeš programirati doslovno sve – od mobilnih igrica do kompleksnih bankarskih sustava.

Općenito, koji god tečaj odabereš, mi smo uz tebe na svakom koraku i uvodimo te u IT zajednicu. Ona i nije tako velika u Hrvatskoj, tako da takva poznanstva uvijek dobro dođu.

I, što je najbolje, ne moraš dugo čekati da ti se uloženo u SmartNinja školu vrati.

Pogledaj kako je Tea u nekoliko mjeseci, uz SmartNinju, dobila posao kao project manager u Nanobitu.

Šećer na kraju – popusti!

Sad znaš otprilike što želiš, ali… inflacija, jel’. Lova. I na to smo mislili!

Ako upišeš dva tečaja, ostvaruješ 10% popusta.

Ako upišeš tri tečaja, dajemo ti 15% popusta.

A ako želiš, kao Pokemone, skupiti sve ljetne tečajeve, imaš čak 20% popusta.

Najvažnije: popust se obračunava na već sniženu, early bird cijenu. Zar to nije odlično?

Ako još razmišljaš što bi i kako bi – javi nam se ovdje ili na Facebook. Obećajemo, nismo strašni. Ono što jest strašno je to što primamo samo 12 polaznika po tečaju!

Zato, brzo baci oko na sve tečajeve i rezerviraj svoje mjesto. Kad završiš pokupi ga, da ga ne ugazimo. Bačeno oko, jel’. 🙂

Nastavite sa čitanjem