Odaberite naš najprodavaniji tečaj! Web Development 1
ODABERI TEČAJ
POČINJEMO USKORO: Web Development 1
Pogledaj više

5 razloga da počnete programirati… još jučer!

Tehnologija u raznim oblicima nadzire gotovo svaki aspekt naših života (ako ne i svaki). Pomoću tehnologije učimo, povezujemo se s prijateljima, stvaramo i dijelimo sadržaj.

Neki žive od promoviranja ili izgradnje novih tehnologija. Milenijalci su svjesni da je većina tehnologije koju danas koristimo sačinjena od softvera u našim pametnim telefonima i računalima.

Ljudi koji znaju programirati praktički grade temelje budućnosti tehnologije. Programeri kreirajući kod grade softver i baš kao glazbenici dok sviraju, od raznih elemenata stvaraju glazbu.

Programiranje zapravo uopće nije teško naučiti. Mnogi misle da je rezervirano samo za genijalce i geekove, ali ustvari uopće nije teško kao što se čini.

Čak se i Barack Obama aktivno angažirao oko promocije pokreta code.org namijenjenog učenju programiranja i isticanju važnosti učenja web developmenta u ranoj dobi. Bio je svjestan da je programiranje vještina 21. stoljeća i da je ima smisla usvajati.

programiranje

Programiranje može djelovati zastrašujuće ako ne znate kako napraviti prve korake. Međutim, sve što zaista trebate napraviti je – početi! Postoji velik broj online tečajeva gdje možete naučiti osnove ili pak proći intenzivni IT trening. Već smo raspravljali je li bolje učiti programirati online ili u učionici.

Sve napisano dosad ima smisla, ali… što zaista dobivate iz toga? Zašto zapravo učiti programirati? Je li to zbilja tako važno? Niže donosimo 5 razloga zašto biste trebali početi programirati – još jučer!

1. Programiranje razvija vještinu logičkog mišljenja

Programiranje će vas naučiti kako razmišljati analitički, logički i sistemski. Vjerujte, ova je vještina zlata (ili bitcoina ) vrijedna. Ojačat ćete svoje vještine planiranja i objektivnog razmišljanja. Logično, te će se vještine ubrzo prenijeti i na ostale aspekte života.

2. Svoje ideje možete pretvoriti u vlastiti biznis

Nikad ne znate kad ćete moći isprogramirati vlastiti app koji će biti hit! Snapchat i Instagram nisu ideje genijalaca, već jednostavne i korisne aplikacije koje su doživjele velik uspjeh i prerasle u velike kompanije. Tko zna, možda i vi možete isprogramirati sljedeću veliku priču!

3. Daje vam osjećaj supermoći

Jednom kad savladate osnove programiranja, imat ćete razumijevanje svakog programskog jezika (naravno, uz malo prakse). To znanje omogućit će vam da se uhvatite bilo koje ideje koja vam padne na pamet. Samo je nebo granica!

Zamislite što bismo sve morali stvoriti kad ne bi postojale granice… Zamislite kakve izazove bismo mogli savladati za sebe i za druge.

sql

4. Možete pomoći milijunima ljudi

Jedna od snažnijih strana interneta je da se možete povezati i dijeliti svoje znanje s bilo kim u svijetu. Tako je jednostavno posjetiti web stranicu ili skinuti aplikaciju. Milijuni korisnika interneta mogu koristiti vašu aplikaciju ili web stranicu. Ako to nije najuzbudljivija stvar na svijetu, ne znamo što jest!

5. Nikad više nećete biti švorc

Živimo u nesigurnom svijetu u kojem neočekivane stvari poput pandemije mogu staviti ključ u bravu mnogih biznisa i preko noći poslati brojne zaposlenike na ulicu. Vještina programiranja dat će vam veću vrijednost na tržištu rada i umanjiti strah od gubitka posla.

Uvijek postoji netko kome treba web stranica, netko tko ima ideju za genijalnu aplikaciju ili jednostavno treba pomoć u rješavanju programerskog problema. Caka leži u tome da se naučite povezati i pokazati svoje vještine svijetu. Vaše će znanje biti cijenjeno dok god svijet cijeni tehnologiju…dakle, do daljnjeg!

code

Pročitajte još razloga zašto naučiti programirati na našem blogu. Nije važno u kojoj dobi i s kojim programskim jezikom počinjete – važno je započeti. Ako se pitate koji je programski jezik najbolji za početnike, preporučujemo da pročitate i ovaj blog. Smart Ninja tečajevi za početnike vas čekaju!

Nastavite sa čitanjem